Wat als…. je geen klik voelt?

 

Bijna alle datende singles hebben dit weleens meegemaakt.

Je ontmoet iemand online, bij de Appie of in de stad en hij of zij vraagt je mee op date. Volmondig zeg je ja, want je bent wel nieuwsgierig naar de ander. En een paar dagen later zitten jullie samen ergens aan een tafeltje, bestelt wat te drinken en je valt van het ene gespreksonderwerp in het andere. Er vallen geen vervelende stiltes, je lacht om elkaars grapjes en kijkt elkaar misschien net een keer te lang in de ogen. Je voelt je in ieder geval erg op je gemak bij je date. De middag of avond vliegt voorbij en vol enthousiasme stem je in met een tweede date. Jullie afspraakje eindigt met drie zoenen of een intieme zoen. En dan ga je ieder weer je eigen weg.

Diezelfde dag of een dag later vraagt een vriend(in) je hoe de date was. En daar moet je dan even over nadenken. Want, wat vond je nou eigenlijk van de date? Na een korte aarzeling begin je te vertellen: ‘ja, de date was leuk, het was een aardige man/vrouw, we hebben veel gelachen en over van alles gekletst’. En dan valt er weer even een stilte want dan realiseer je je ineens dat je de ander wel leuk vond, maar niet buitengewoon bijzonder. Dat doet natuurlijk niks af aan hem of haar als persoon. Maar bij jou is de ‘spark’ niet overgeslagen, de klik is er gewoon niet, geen vlinder te bekennen! En je realiseert je dat, hoe leuk de date ook was, je niet de behoefte hebt om deze persoon nog een keer te zien.

 En hoe nu verder?

Want wat ga je je date vertellen? Je hebt een paar opties.

  • De meest onsympathieke, maar vaak gebruikte methode is negeren. Je reageert niet meer op de berichten van je date. Je schuift alles wat binnenkomt direct door naar de gearchiveerde apps of, erger nog, je blokkeert zijn/haar nummer.
  • Het contact laten doodbloeden. Jij weet, als enige, dat er geen tweede date gaat komen. Dus je reageert nauwelijks op zijn/haar berichten. Soms laat je er dagen overheen gaan. In de hoop dat het kwartje bij de ander valt dat er geen match is. Ook dit verdient niet de schoonheidsprijs maar komt best vaak voor.
  • Open en eerlijk zijn. Dan kies je zeker niet de gemakkelijkste weg. Je stuurt hem of haar een kort appje. Iets in de trant van dat je het erg gezellig vond maar er toch geen klik was. Je kan voorstellen om vrienden te worden maar vaak valt zoiets niet in goede aarde.

 #Overige

Toch apart hoe menselijke emoties werken, want tijdens de date was het erg gezellig en had je ingestemd met een tweede date. Maar zodra je een paar uur uit elkaar bent en er nog eens rustig over nadenkt, kom je tot de conclusie dat je date net niet bijzonder genoeg was voor een tweede date. We laten ons soms, in het moment zelf, meeslepen. Daar is niks mis mee, dat maakt ons mensen. Wat wel belangrijk is dat we zo’n contact netjes afsluiten.

 #Praat mee.

Deel jouw ervaringen en laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

 

Bron afbeelding: Tumblr,© Irma Verschuur

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s