Veilig online daten.

 

Daten is leuk én spannend. Zodra de eerste date gepland is, komen de zenuwen. Wat trek je aan? Hoe zal de ontmoeting verlopen? Vinden we elkaar wel leuk?

Maar eerst gaan we een paar stappen terug. Want als je een eerste date gaat plannen, moet je nadenken over veiligheid. En eigenlijk wil je niet over mogelijk gevaar nadenken of wat voor negatieve dingen er allemaal zouden kunnen gebeuren. Maar zodra je je bewust bent van eventuele gevaren, kun je deze voor een groot deel uitsluiten. En je veilig voelen is niet alleen voor de vrouwen belangrijk, de mannen doen er ook verstandig aan om te kiezen voor een veilige eerste date. Gelukkig kon ik geen legio horrorverhalen op het internet vinden, maar dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Dus veiligheid boven alles. Ik heb een paar tips voor je op een rij gezet.

#1 Kies een goede profielnaam. Gebruik hiervoor niet je voor- en achternaam. Een betere keuze is bijvoorbeeld je voornaam gevolgd door een lettercombinatie. Dit geldt ook voor het emailadres dat je gaat gebruiken. Hiermee zorg je voor een stukje privacy en heb je zelf in de hand wanneer je privé-gegevens met je date deelt.  En geef je privé-gegevens pas als jij daar klaar voor bent. Zet de ander je onder druk, blijf sterk in je schoenen staan of verbreek het contact.

#2 Wanneer spreek je af? Zodra jullie daar beide voor kiezen. Daten is niet een kwestie van dwingen of gedwongen worden. Soms plan je na een middag chatten een date en soms gaan er weken overheen. Zodra je echt nieuwsgierig bent naar de ander, zin hebt om de ander te ontmoeten, is een date snel gepland.

#3 Spreek af met iemand waarvan je de foto, of beter nog: meerdere foto’s hebt gezien. Uiterlijk is niet alles maar het laat wel een bepaald aspect van iemand zien. Tenzij je een blind-date wilt, dan is daten zonder foto een voorwaarde.

#4 Dit is een open deur maar spreek af op een openbare plek. Kies een leuke bar, lunchtentje of voor een Centraal Station. Of in een sporthal als je gekozen hebt voor een actieve eerste date. Zorg er in ieder geval voor dat je met eigen vervoer bent, een vriend(in) op de hoogte hebt gesteld van de date en dat je je mobiel bij je hebt.

#5 De daadwerkelijke ontmoeting. Altijd van het positieve uitgaan en dat je op z’n minst een leuke middag of avond met je date zult beleven. Maar wat als hij/zij niet op de foto lijkt, of erg slordig gekleed is, enorm luidruchtig is of gewoon niet aardig is. De keuze is aan jou. De tijd van een date netjes uitzitten is voorbij. Als het niet goed voelt, je vindt hem/haar echt niet leuk of je voelt je onveilig, mag je de date gewoon beëindigen. Probeer dit wel op een nette manier te doen. Maar tegen je zin in blijven zitten, is echt niet nodig.

#6 Wat als de andere je, na de date, meevraagt om nog een drankje bij hem/haar thuis te doen? Luister goed naar je intuïtie. Bij twijfel niet doen. Maar als het goed voelt en je hebt een fijne klik met iemand, licht dan even een vriend(in) in. Better safe than sorry.

 #Overige

  • Vertrouw altijd op je intuïtie!
  • Doe niks tegen je zin in, volg je eigen tempo.
  • Ben voorzichtig met het verstrekken van je privé-gegevens.
  • Maar bovenal: geniet van je date en heb veel lol!

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen over ‘online veiligheidstips’ met me.

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

 

Bron afbeelding: Tumblr

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s