Een online profiel aanmaken.

Het klinkt zo gemakkelijk: een online profiel aanmaken op een datingsite. Maar als je succesvol wilt zijn, is bijvoorbeeld één goede foto niet meer voldoende. Om de juiste doelgroep aan te spreken, is het van belang om een uniek en leuk ingevuld profiel aan te maken.

Zoals jullie weten ben ik ook single en heb ik een haat-liefde-verhouding met Tinder. Omdat ik daar mijn ‘droomprins’ maar niet tegenkom, zit ik erover te denken om me op een reguliere datingsite in te schrijven. Uit een ver verleden weet ik dat er nogal wat verschil zit tussen de diverse datingsites. Maar één ding hebben ze allemaal met elkaar gemeen; je moet een profiel aanmaken. Als geheugensteuntje voor mezelf én tips voor jullie heb ik een lijst met aandachtspunten gemaakt.

#1 Neem de tijd om je profiel goed in te vullen. Jouw profiel is namelijk het enige dat de ander van je ziet. Je wilt wel meteen een goede indruk maken. Haastwerk of een half ingevuld profiel is niet aan te raden.

#2 Kies een goede nickname. Probeer creatief te zijn maar kies een naam die bij jou past. Een nickname zal voor een groot gedeelte bepalen wie jouw profiel gaat bezoeken. Want ‘Mr.Grey’ trekt een andere doelgroep aan dan ‘Peter010’. Laat jouw nickname jouw visitekaartje zijn.

#3 De basisinformatie. Vul deze gegevens naar waarheid in. Jij bent uniek dus je hebt geen reden om je anders voor te doen. En ok, ik begrijp ook wel dat, wij dames, ons gewicht liever willen invullen. En een wat kleinere man er misschien een paar centimeter bijtelt. Maar vul geen 1.78 in als je 1.70 bent. En vul geen ‘bos met haar in’ als je kalend bent. Vanaf het begin eerlijk zijn, is wel zo gemakkelijk.

#4 Open vragen. Bij deze vragen kun je jezelf echt laten zien. Beantwoord deze vragen creatief met een beetje humor. Het is tegenwoordig belangrijk dat je jezelf onderscheidt. Probeer uit te weiden over je hobby. Stel je houdt van koken. Je wekt de interesse op als je beschrijft wat je het liefst kookt of dat je vermeld dat je graag voor twee kookt.

#5 Stijl en lengte. Zorg ervoor dat de teksten die je schrijft bij jou passen. Let hierbij goed op woordkeuze. Op deze manier laat je iets extra’s van jezelf zien. Een tip: schrijf de teksten eerst in Word zodat de kans op taalfouten zo klein mogelijk is. Want taalfouten is voor veel mensen een doorn in het oog.

#6 Geef duidelijk je voorkeuren aan. Dus beschrijf wie je bent, wat je zoekt en wat je belangrijk vindt. Voorbeelden voorkeuren: leeftijd, lengte, opleidingsniveau, actief/passief, roken/niet roken, introvert/extravert, enz. Ook is het aan te raden om in je profiel te vermelden hoe je in het leven staat, of familie belangrijk is, (misschien) jouw geloofsovertuiging, werksituatie en wat je nog wilt bereiken in de komende jaren.

#7 Keuze profielfoto. Ik heb eerder een blog geschreven over ‘Hoe kies je de beste profielfoto’s?’ Hierin staan goede tips die je helpen bij het kiezen van de juiste foto’s. Ook hierbij de tip: neem foto’s serieus want het aanbod op een datingsite is groot waardoor je snel afgewezen kan worden op een slechte foto.

#8 Als je voor langere tijd op een datingsite zit, verander regelmatig je foto en/of je teksten. Je zult zien dat zodra jij je foto wisselt er andere mannen/vrouwen op jouw profiel reageren. Op deze manier kom je er snel genoeg achter welke foto’s en/of teksten het beste voor jou werkt.

#Overig: veel plezier op de datingsite en wees niet te afwachtend. Reageer op dat leuke profiel en verras hem/haar met een leuk bericht! En voordat je het weet, staat je eerste date gepland. En ik… ik denk er nog even over na of ik me ga inschrijven.

 #Praat mee.

Deel jouw ervaringen met het aanmaken van een profieltekst met me.

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative) 

Bron afbeelding: Tumblr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s