Red Flags.

 

Vandaag een blog speciaal voor single vrouwen met als onderwerp Red Flags tijdens dating. Maar allereerst: wat zijn dat dan, Red Flags? Het zijn signalen die jij opmerkt als er iets niet helemaal klopt.  Je herkent vast het volgende, een knagend onderbuikgevoel, dat stemmetje in je hoofd of dat gevoel waar je net de vinger niet op kan leggen. Intuïtie dus, iets waar wij vrouwen in meer dan voldoende mate over bezitten. Mits we goed in ons vel zitten en er een goede verbinding is tussen hoofd en hart. De uitdaging voor ‘ons singles’ is om energie te steken in een betrouwbare partner die transparant is. Met de volgende Red-Flag-signalen help ik je op weg om, in een vroeg stadium, de good guys van de bad guys te onderscheiden. Want die roze bril kan onze intuïtie nogal vertroebelen.

#1 Online dating Red Flags.

  • De-geen-of-één-foto-man. Wat heeft een man te verbergen als hij maar één foto van zichzelf op zijn online-profiel plaatst? Mijn gouden regel: één foto is géén foto. De kans op een ‘lucky shot’ is 99%: de kans dat hij eruitziet als op de foto is 1%. Een open en transparante man heeft niks te verbergen en wil, in zijn profiel, een goed beeld van zichzelf schetsen. Ook bestaat er de kans dat hij niet degene op de foto is (een catfish).
  • Er is online niks van deze man te vinden. Bijna iedereen heeft Facebook, Instagram of een vermelding op Google. Een korte online-check is tegenwoordig heel normaal. Het geeft mij een gerust gevoel als er behalve Facebook, LinkedIn en een post over bijvoorbeeld zijn zaalvoetbalcompetitie geen rare zaken te vinden zijn.
  • Vreemd app-gedrag. Voorbeelden; Hij stuurt je de hele dag door berichten zonder dat hij op jouw reactie wacht ~ Hij wordt boos als jij niet snel genoeg reageert ~ Het is ook verdacht als hij wel je appje leest en dagen wacht om te antwoorden ~ Je mag ook afhaken als hij heel snel overgaat op sexting (Zeker als jouw insteek een relatie is).

#2 Tijdens een date Red Flags.

  • Hij is onaardig tegen anderen. Onbeschoft gedrag tegen de ober of maakt hij onaardige opmerkingen over mensen die voorbij lopen. Schaamteloos roddelen over zijn vrienden en exen zegt ook veel over zijn karakter. Op de eerste dates zal hij naar jou toe zijn beste kant laten zien. Maar onvoldoende respect naar anderen is een belangrijke Red Flag. Want als hij anderen niet voldoende respecteert, waarom zou hij jou dan wel (blijven) respecteren.
  • Vaak is het beter om bepaalde onderwerpen op een eerste date te vermijden: exen, politiek of zware levensgebeurtenissen bijvoorbeeld. Maar wat als hij zijn ex al tien keer heeft genoemd in het afgelopen uur? Ook dit is een duidelijke Red Flag. Om een nieuwe relatie te starten, moeten jullie beide emotioneel beschikbaar zijn. Zolang een ex een belangrijke plaats in iemands leven inneemt, staat degene niet open voor een relatie.

#3 Overige

  • Bij twijfel: niet doen.
  • Je intuïtie heeft altijd gelijk.
  • Maar ben zuinig met vooroordelen. Soms loont het om open te staan en het gesprek aan te gaan.
  • @Mannen: herkenbaar? Dan is er waarschijnlijk werk aan de winkel.

#Praat mee.

Deel jouw ervaringen met Red Flags met me en dan schrijf ik binnenkort een vervolgblog.

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s