Positief denken.

 

De afgelopen dagen heb ik veel reacties ontvangen op mijn blog ‘Dating tips’. Ik vind het enorm leuk om al jullie reacties te lezen. Twee soorten vragen kwamen vaak terug: hoe word je de juiste persoon en hoe bouw je zelfvertrouwen op. Ik ben van mening dat werken aan jezelf begint met positief denken. Maak het je missie om negatieve gedachten om te buigen naar positieve gedachten, dan wordt het vanzelf een automatisme. Maar wat als je onlangs tegenslag te verduren hebt gehad of je (zelf)vertrouwen een deuk heeft opgelopen? Als je een aantal van onderstaande tips consequent opvolgt, word jij vanzelf een positieve denker. Daardoor word je een betere versie van jezelf en krijgt je (zelf)vertrouwen een boost.

#1 Sta bewust stil bij de leuke dingen in je leven.

Kies elke dag een moment uit waarop je je bedenkt welke dingen vandaag goed zijn gegaan. Bijvoorbeeld: in welke situaties heb je gelachen, met wie heb je een goed gesprek gevoerd of stonden alle verkeerslichten vandaag zomaar op groen? Deze tip gaan voornamelijk over bewustwording. Soms moet je even nadenken over de positieve momenten en soms komen ze spontaan op. Op deze manier leg je de focus op het positieve in je leven.

#2 Maak een positieve to-do-lijst.

Geen uitstelgedrag meer. Schrijf op welke activiteiten je deze maand wilt ondernemen of welke dingen je wilt beleven. Misschien maak je wel een jaar-to-do-lijst. Schrijf minimaal vijf activiteiten of belevenissen op. En daarna… ga plannen. Bel vrienden, familie of collega’s en vraag ze mee. Is je kring op dit moment iets aan de kleine kant? Op het internet zijn voldoende ‘maak nieuwe vrienden-websites’ te vinden. Schrijf je in en zo ontmoet je snel gelijkgestemden. Dus plan dat bezoek aan een museum, theater, concert of sportschool. Plan ook noodzakelijke rustmomenten in. Dus, ga actief aan de slag met je leven en bekijk hoe je jouw situatie kan verbeteren.

#2.1 Word een ja-zegger.

Is het volgende herkenbaar voor je? Je vrienden vragen of je ergens mee naar toe gaat. En jouw reactie is: nee, geen tijd, geen zin, geen energie, want je wilt liever op de bank hangen. Word een ja-zegger in plaats van een nee-zegger. Je zal jezelf verbazen over de leuke momenten die je gaat beleven als je vaker ja zegt.

#3 Zoek vrolijke vrienden.

Vrolijkheid en positief zijn, werkt aanstekelijk. Dus probeer jezelf zoveel mogelijk te omringen met vrolijke en positieve mensen. Werk aan je relaties met positieve mensen want zij zijn de reden voor een gedeelte van jouw geluk. Probeer zoveel mogelijk hun positieve eigenschappen te kopiëren, zonder jezelf uit het oog te verliezen. Want het gaat erom om de beste versie van jezelf te worden. Niet een kopie-versie van je vriend(in).

#Maar…

Iedereen heeft weleens een off-day. En dat is logisch, ook ik hang niet elke dag de slingers op. Verwen jezelf, kruip op de bank, ga een serie kijken en geniet van lekker eten en drinken. Of blijf een dag in bed. Probeer na die off-day meteen de draad weer op te pakken en ga positief aan de slag!

#Praat mee.

Deel jouw positieve tips met me en dan maak ik snel een nieuwe top 3.

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s