Ik Tinder, en jij? Deel 2.

 

In deel 2 van deze reeks beschrijf ik een Tindersessie. Ik open straks de app Tinder en vervolgens ga ik door mijn matchresultaten swipen. Ik deel mijn reacties met je en neem daarbij geen blad voor de mond. Ik zou het leuk vinden als je me laat weten of bepaalde reacties herkenbaar zijn? Want ik wil graag weten hoe jij Tindert!?

Tinder.

Tinder wordt wel gekscherend een vleeskeuring genoemd. Matches gebaseerd op foto’s, op uiterlijk dus. Veel mannen en vrouwen zijn in eerste instantie gericht op het uiterlijk van hun mogelijk toekomstige partner (relatie of vluchtig contact). Ik ben niet roomser dan de Paus en vind uiterlijk ook belangrijk maar zonder inhoud wordt het toch geen match.

Enkel en alleen op foto’s swipen is voor mij te gemakkelijk, ik wil gewoon meer. Mijn toekomstige match heeft de moeite genomen om meerdere foto’s te plaatsen zodat hij verschillende kanten van zichzelf laat zien. In zijn profieltekst heeft hij beschreven wie hij is en wat hij zoekt. En ja, uitzonderingen daar gelaten, want soms, heel soms, reageer ik enkel op foto’s.

Op zoek naar die spelt in de hooiberg.

Phone aan, Tinder open en gaan:

 • Oei, wat kijkt deze man boos: swipe naar links.
 • Leuk, maar wel jong, even doorklikken naar zijn foto’s. 2e foto is niet dezelfde jongen of toch wel. Een kilootje of 15 erbij, denk ik. Swipe naar links.
 • Oeps, kaal (sorry mannen, persoonlijke voorkeur: een bos met haar): swipe naar links.
 • Wat een leuke lach heeft deze man. Even doorklikken. 4 foto’s, 1 met zonnebril, 1 met vrienden en 1 in een racepak. Helaas geen profieltekst. Maar ja, ik ben wel nieuwsgierig naar deze man en swipe naar rechts. Afwachten wat hij gaat doen.
 • Autoselfie (waarom doen mannen dat? Het geeft meestal geen flatteuze foto) + zonnebril + hij kijkt boos: natuurlijk een swipe naar links.
 • Leuke man! Even doorklikken; tweede foto is erg onduidelijk + geen profieltekst: bij twijfel swipe ik naar links.
 • Een teddybeer met een sigaret in zijn mond. Serieus? Absoluut naar links.
 • Een semi-onduidelijke foto met zonnebril, maar toch even doorklikken want de rest ziet er leuk uit. Nog drie foto’s met zonnebril, wel een leuke profieltekst: toch een swipe naar links.
 • Half kaal. Sorry, swipe naar links.
 • Leuke man met een open uitstraling. Doorklikken. Profieltekst: ‘op zoek naar spanning en plezier, geen relatie,’ Deze man laat ik gaan.
 • Ai, deze man lijkt me iets te intiem met zijn hond? Absolute swipe naar links!
 • Innig omhelst met een dame. Ook deze man sla ik over: swipe naar links.
 • Drie kinderen op de foto. Nee, dat gaat hem ook niet worden. Ik wil hém zien, zijn kinderen komen later wel. Ter lering en vermaak, klik ik op zijn foto. En ja hoor, ook op de andere foto’s staan enkel kinderen. Geen profieltekst. Wat is het doel van dit profiel? Zonder twijfel een swipe naar links.
 • Ja, leuke man. Doorklikken, vier leuke foto’s waar ik uithaal dat hij ondernemend is. Hij ziet er verzorgt uit. Helaas geen profieltekst. Als uitzondering op mijn regel swipe ik naar rechts. It’s a match!

-> En zo kan ik nog wel even doorgaan want het lijkt alsof de matchresultaten onuitputtelijk zijn.

 Conclusie en advies.

Tinderen is leuk. Het is laagdrempelig, toegankelijk en soms verrassend. Mijn Tinderresultaat van deze sessie: op drie van de ongeveer 40 matchresultaten heb ik positief gereageerd. Met 1 man had ik direct een match. Dus ik ga hem zo een leuk bericht sturen.

3/40. Ik denk dat dit, voor mij, een gemiddelde statistiek is. Wat is jouw statistiek?

Om je datesucces te verhogen, voeg je verschillende foto’s en een interessante profieltekst toe.

 1. Verras hem/haar met een creatieve openingszin.
 2. Wees pro-actief, vind je hem/haar leuk, vraag hem/haar mee uit. En heb plezier tijdens je date!

#Praat mee.

Zijn mijn reacties herkenbaar? Of juist helemaal niet? En wat is jouw statistiek? Ik ben enorm benieuwd hoe jij Tindert!

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s