Ik Tinder, en jij? Deel 1.

 

Vandaag een keer geen tips of een top 5.

Deze keer schrijf ik over een persoonlijke ervaring én ik wil je iets vragen.

Eerder deze week zat ik met een nieuwe single vriendin in een knus kroegje en ineens vroeg zij me naar mijn ervaringen met Tinder. De vraag kwam toch iets onverwachts want voor mij is Tinder net zo normaal als Facebook. Normaal voor single volwassen, wel te verstaan. Wat bleek, mijn vriendin was een Tinder-maagd.

En waar begin je dan?

Want om je ervaringen te delen is het handig om te weten hoe Tinder werkt. Dus ik pakte mijn telefoon uit m’n tas en ging naar mijn mapje ‘communicatie’, want Tinder zit samen met WhatsApp, Outlook, Messenger, Berichten, Kik en Telegram in één overzichtelijk blokje. Yes, I love my iPhone.

Ik opende Tinder en we schoten beide in de lach van de man die in mijn zoekresultaat naar boven kwam. Laten we het erop houden dat het niet ons type was.

Opbouw Tinder.

  1. Mijn profiel. Ik liet haar mijn profiel zien dat bestaat uit drie recente portretfoto’s, een foto waar ik helemaal op sta (mannen willen graag het hele plaatsje zien), 1 quotefoto en een foto van mijn website. Mijn profieltekst heb ik als volgt opgebouwd: wat zoek ik, wie ben ik en voorkeuren & afknappers.
  2. Berichten. Mijn lijstje met matches was nogal kort; drie mannen. De chat met Man 1 ging als volgt: Ik: Hoi. Wat betekent sapiosexueel? (In zijn profiel stond dat hij sapiosexueel was. Vandaar de vraag.) De reactie van Man 1: Hoi Hoi.

Mijn vriendin en ik keken elkaar vervolgens vragend aan. Want wat verwacht Man 1 nu van me? Geen idee dus ik reageer even niet. Man 1 staat ‘on-hold’.

Met Man 2 ging het gesprek een stuk vlotter en we hebben zelfs al een date gepland.

Man 3 is sinds vanmorgen pas een match. Zijn openingszin: ‘Wat leuk, een professional, afgetraind ook (smiley met rode wangen).’ Ik denk nog even na over een goede reactie.

  1. De voorgestelde mannen (en/of vrouwen). Vervolgens hebben we een aantal mannen geswiped zodat zij een idee kreeg over het type mannen dat op Tinder staat. Haar expliciete verbale en non-verbale reacties op de mannen zorgden bij mij voor de slappe lach.

Onder het genot van een drankje deelden ik een aantal bijzondere Tinderervaringen met haar. Misschien deel ik deze ervaringen binnenkort in een nieuwe blog.

Conclusie: Ik gok dat ze over een paar dagen een Tinderprofiel gaat aanmaken. Welkom in de wondere wereld van Tinder!

Mijn persoonlijke visie op Tinder.

Ik vind het een leuk medium om op een makkelijke manier mensen (in mijn geval mannen) te leren kennen. In een eerdere blog heb ik het gehad over date doelstellingen. Op Tinder zie je een duidelijke tweedeling; zoekend naar een relatie of naar een vluchtige afspraak a.k.a. de booty call. Tinder biedt dus voor ieder wat wils.

Voor mij niks vluchtigs, ik sta op een relaxte manier open voor een relatie, hoe moeilijk het ook is om die juiste match tegen te komen. Gelukkig heb ik in mijn zoektocht veel leuke, sportieve, stoere mannen ontmoet en heb ik genoten van deze dates. Als het op Tinderdaten aankomt, heb ik een luchtige mindset. Ik heb realistische verwachtingen, oftewel ik ga voor een gezellige middag of avond en daarna zie ik wel verder.

Eerst matchen, dan daten en vervolgens wel of geen klik. Zo simpel is Tinderdaten.

In deel 2 maak ik je deelgenoot van een Tindersessie. Ik ga met de billen bloot en laat je zien hoe ik reageer op mijn zoekresultaten.

 #Vraag aan jou.

Wat zijn jouw ervaringen met Tinder? Tinder je al lang? Of twijfel je over Tinderdaten?

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr

Betekenis sapioseksueel: Hierbij vindt een persoon de intelligentie of het denkvermogen van een ander het meest aantrekkelijk, zonder oog te hebben voor geslacht of uiterlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s