Geluksmomentje creëren.

 

Merk jij ze nog op? Geluksmomentjes.

Het zijn van die mooie, soms verrassende momenten in het leven waar je even heel blij van wordt.

Voor mij geven die geluksmomentjes een tijdelijk gevoel van verliefdheid, vlinders in mijn buik. Ik neem de tijd voor deze momenten en de tijd staat dan even stil. Gewoon even in het moment stilstaan en intens genieten.

Maar vaak genoeg zijn we te druk om deze momenten op te merken of er echt van te genieten. En begrijpelijk dat je niet bij elk moment stil kan staan, maar probeer je momenten uit te kiezen. Want geluksmomentjes geven je een mooie glimlach en een fijne kriebel in je buik.

Hoe kun je zelf geluksmomentjes creëren?

Top 5 van leuke voorbeelden voor het creëren van geluksmomentjes.

 #1 Koop een mooie bos bloemen.

Kies voor een kleur waar je blij van wordt. Neem de tijd om deze creatief in een vaas te schikken. En geniet van de frisse of zoete geur van de bloemen. Elke dag weer! Mijn voorkeur: roze pioenrozen. Zo mooi als ze in volle bloei staan.

#2 Accepteer een compliment.

Neem het compliment aan en laat het een boost zijn voor je zelfvertrouwen. Want hoe leuk is het als iemand iets vriendelijks over je zegt. Een gemeend compliment tovert vanzelf een glimlach op je gezicht.

#3 Ga de natuur in.

Bezig zijn met iets dat groeit en bloeit, geeft rust en een gevoel van verbinding. Het kraken van de gevallen bladeren onder je schoenen. Maar ook de zee horen ruizen.

Ik geniet, naast de eerste zonnestralen in het voorjaar, het meest van de eerste sneeuwvlokken in de winter. Daar kan ik ademloos naar kijken.

#4 Stap uit je comfortzone.

Het voelt natuurlijk heel veilig en fijn om in je comfortzone te blijven. Maar door af en toe eens iets buiten je comfortzone te ondernemen, groeit je zelfvertrouwen. Wees dapper & stoer en geluksmomentjes volgen.

#5 Kijk om je heen.

Wees je bewust van je omgeving. Ervaar hoe mooi de natuur is. Voel de temperatuur op je huid. Zie hoe blauw de lucht is, of welke kleur de wolken hebben. Maar kijk ook naar de mooie gebouwen en de verborgen plekjes in jouw woonplaats. Het zou je zo maar een fijn gevoel kunnen geven. Elke keer als ik door Den Bosch loop, zie ik iets nieuws; wat een mooie stad.

#Praat mee.

Deel jouw geluksmomentjes met me en dan maak ik binnenkort een nieuwe top 5.

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s