1e date ideeën.

 

Iedereen heeft er weleens mee geworsteld. Wat ga je doen op een 1e date? Haar mee uitvragen is de eerste stap maar dan moet er een plan gemaakt worden.

En onder het mom van; je krijgt maar één kans om een goede indruk te maken, wil je je beste beentje voorzetten.

Om je een beetje op weg te helpen, staan hieronder een aantal leuke tips. De ene tip is een inkoppertje en de ander wat meer verrassend.

Het is nu eenmaal zo dat niet iedereen een kopje koffie wil gaan drinken terwijl de ander juist geen actieve date wil plannen. Zoveel mensen, zoveel voorkeuren.

Belangrijke tip: ga iets doen waar je je prettig bij voelt. Blijf op een 1e date lekker in je comfort zone.  Kies een locatie uit die je kent en waar je je op je gemak voelt. Je hoeft namelijk niet meteen een ultieme date te plannen waarbij jullie parachute gaat springen of koffie gaat drinken in Parijs. Zoiets kan altijd op een tweede of tiende date…

Het doel van de eerste date is heel simpel, jullie willen even aan elkaar snuffelen. Jullie willen beide kijken of die ene klik er is. Of jullie het gezellig hebben samen. En dat is veel makkelijk om te doen als je je relaxt voelt.

Top 5 van leuke voorbeelden voor een 1e date.

#1 Drankje-date.

Deze date is gemakkelijk te plannen en is laagdrempelig.

Om de druk en ongemakkelijkheid van een 1e date iets te verlagen, kun je ervoor kiezen om naast elkaar te gaan zitten of je kiest voor de hoek van de bar.

Recht tegenover elkaar zitten, vind nu eenmaal niet iedereen prettig.

Omdat een drankje-date niet het meest origineel is, kies dan voor een sfeervolle of über-hippe bar, passend bij jouw persoonlijkheid. Maar verras haar met je goede smaak.

Bijkomend voordeel van een drankje-date: als de date goed gaat, kun je er altijd nog een etentje achter aan plakken.

#2 Koffie-date.

Een koffie-date is een leuke overdag-date. Onder het mom van een ‘koffie- of thee-kennismaking’ verlaag je de druk en voelt het minder spannend aan dan een avonddate.

Bovendien is een koffietentje een veilige omgeving, iets wat de meeste vrouwen voor een 1e date belangrijk vinden.

Omdat deze date het makkelijkst te plannen is, is het van belang dat je een leuke of verrassende gelegenheid uitkiest. Er zijn zoveel leuke koffietentjes tegenwoordig voor allerlei doelgroepen!

Tijdens deze date kunnen jullie elkaar leren kennen in een hele casual omgeving. En als je kiest voor een gelegenheid met leuk uitzicht heb je des te meer om over te praten.

#3 Bowlen-date.

Bowlen is gewoon leuk en iedereen kan het. Tijdens een potje bowlen, leer je elkaar op een ongedwongen manier kennen terwijl je op een leuke manier met elkaar ‘in competitie’ bent.

Ook geeft het de mogelijkheid voor gepast lichamelijk contact (flirten!). Van een high-five bij een strike tot het helpen gooien van een strike.

Dit is ook een soort date waarop veel gelachen kan worden, wat de zenuwen verminderd.

Ook leren jullie elkaar kennen op het gebied van winnaars- of verliezersmentaliteit.

#4 Lokaal evenement-date.

Keuze genoeg: een culinair evenement, een kermis, een muziekevenement, een cultureel evenement of zelfs een vuurwerkshow.

De combinatie tussen een drankje doen en het evenement bekijken/beleven zorgt voor een gezellige en casual date. Er is voldoende te zien of te doen, waardoor de focus niet constant op jullie date ligt. Bijkomend voordeel is dat je het niet alleen over jezelf hoeft te hebben want al snel praten jullie over hetgeen wat jullie beleven op het evenement.

Meedoen aan activiteiten is ook een aanrader. Maar zorg er wel voor dat zij zich ook op haar gemak voelt, niet iedereen houdt van de botsauto’s of houdt ervan om op een podium mee te dansen.

#5 Wandeling-date.

Met meer dan voldoende mooie wandelroutes is dit een perfecte date om elkaar te leren kennen als je niet ‘vast’ wil zitten aan een tafeltje in de kroeg of een restaurant.

Bijkomend voordeel is dat je elkaar ook niet constant hoeft aan te kijken.

Plan de date bij goed weer en je bent samen lekker actief bezig. Kies voor een wandeling langs het water of in een park. Een bos of een heuvelachtig terrein kun je op een 1e date beter vermijden.

Zorg wel dat je voldoende gespreksonderwerpen hebt om het gesprek op gang te houden.

Een drankje (koffie, thee of iets sterkers) is een mooie afsluiting van deze date.

#Afsluitende tips:

– Luister naar je date, misschien heeft hij/zij al een idee voor de 1e date laten doorschemeren tijdens jullie mail- of appcontact.

– Als de date geslaagd is, mag je best een 2e date voorstellen. Voortvarend zijn, mag best.

– En natuurlijk mag je tegenwoordig de man mee uit vragen. Deze tips zijn voor zowel mannen als vrouwen.

De allerbelangrijkste tip: heb gewoon heel veel plezier op je date!

#Praat mee.

Deel jouw tips voor een leuke 1e date met me en dan maak ik binnenkort een nieuwe top 5.

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s