Datiquette.

 

Omgangsvormen, maar dan op het gebied van daten. En omdat we 1 op 1 daten, zijn deze omgangsvormen extra belangrijk. Ik heb voor jullie een aantal tips op een rijtje gezet.

Op een date, en zeker op een eerste date, wil je goed voor de dag komen. Dus ben vriendelijk, beleefd en respectvol. Maar dit spreekt natuurlijk voor zich. Wat is nog meer belangrijk?

Tips voor mannen: Datiquette

#1 Kies een goede locatie uit en kom op tijd.

Kies voor een passende date-locatie. Denk aan het volgende: te luide muziek en je verstaat elkaar niet, een formele locatie verhoogd zenuwen en kan zorgen voor ongemakkelijkheid. Kies je voor een hippe bar waar 20-ers komen of een bruin café waar de stamgasten 60+ zijn? Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg die wel passend zijn!

En dan op tijd zijn, of beter nog; kom iets eerder. Er is niks zo vervelend voor een vrouw als ze moet wachten op haar date. Dus ben haar voor en kies alvast een tafeltje uit of ga op een plaats staan waar je makkelijk zichtbaar bent. Mocht je toch te laat komen, stuur haar dan even een bericht.

#2 Be your best self.

Zet je beste beentje voor. Dit doe je door enthousiast te zijn, door positief te zijn, leuke gespreksonderwerpen aan te snijden en onthoud: toon oprecht interesse. Want door interesse te tonen, ga je echt een gesprek met je date aan.

Maar being your best self is ook haar aan het lachen maken, eerlijk zijn, de ober roepen, de deur voor haar open houden, enz.

#3 Een compliment maken.

Start de date met een gemeend compliment. Heeft ze mooie ogen of straalt ze, complimenteer haar hiermee. Iedereen heeft iets moois in zich. Overdrijf niet met complimentjes want dat kan ervoor zorgen dat jouw date zich niet meer op haar gemak voelt. 1 tot 4 complimentjes gedurende de date is voldoende.

#4 De date vroegtijdig beëindigen.

Er bestaat natuurlijk altijd de mogelijkheid dat je geen klik voelt met jouw date. Op het moment dat je je dat realiseert, heb je een aantal mogelijkheden. Je beëindigt de date meteen. Geef dan eerlijk aan waarom je de date beëindigd. Doe dit op een vriendelijke en positieve manier.

Of, als er geen klik is, maar je vindt het wel leuk om verder kennis te maken (friendzone), kun je ervoor kiezen om dit bespreekbaar te maken of je laat het voor wat het is. Als je kiest voor de friendszone ben dan duidelijk in je non-verbale gedrag. Dit betekent; niet flirten.

#5 Overige:

– Draag kleding waar jij je gemakkelijk in voelt. En nee, geen joggingbroek of een (te) oude spijkerbroek.

– Neem een open en rechte houding aan. Dit vergroot je zelfvertrouwen.

– Afhankelijk van je date-doelstelling is dronken worden op een (eerste) date meestal niet zo’n goed idee.

– Neem op een positieve manier afscheid van je date. Misschien wil je meteen een volgende date plannen. En misschien wil je er even over nadenken.

Ben jij degene die wordt afgewezen, neem de afwijzing als een gentleman aan. Even balen en op zoek naar iemand die beter bij je past.

 #Praat mee.

Deel jouw datiquette-tips met me en dan maak ik binnenkort een nieuwe top 5.

Laat een leuk bericht achter ♡

Volg me op Instagram voor meer inspiratie: Irma.nl (40+, Fit, Healthy, Creative)

Bron afbeelding: Tumblr

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s